Tunedal.nu

Din ip-adress

 
Hem Kontakt Om Tunedal.nu

 

Din ip-adress är:

3.238.235.248

Sidan är till för dig som behöver hjälp med din dator, se info nederst på sidan.

Detta är din externa ip-adress, som du tilldelas av din internetoperatör (Telia, Bredbandsbolaget, Tele2, Tre etc). Använder du router så är det din router som fått denna adress. På ditt interna nätverk har du en annan adress.

(Om du använder proxy visas istället proxyns ip-adress.)

Skicka ip-adressen med e-post

  English, please! Français, s'il vous plaît!

Vill du ha hjälp med din dator av en vän? Du kan skicka din ip-adress till en vän med hjälp av ditt eget e-postprogram. Klicka på nedanstående "knapp" så öppnas ditt e-postprogram.

Skicka din ip-adress till en vän

Så här kommer mejlet att se ut:

Min ip-adress

Hej!

Jag har kollat min ip-adress på http://www.tunedal.nu/ip-test/

Min ip-adress är: (här skrivs din ip-adress)

Den här sidan är till för dig som är mormor, farmor, farfar eller morfar, eller helt enkelt den som vill ha hjälp med sin dator av någon annan som är långt borta.

Scenario

Mormor Berta brukar få hjälp med datorn av barnbarnet Hubert, kallat Hubbe. Olyckligtvis har Hubbe flyttat till Tokyo, eller var det Bagarmossen? I alla fall kan han inte bara kila över till Mormor Berta och fixa datorn. Istället försöker han hjälpa henne med ett fjärrstyrningsprogram. Då måste han veta Mormor Bertas ip-adress, annars kan han inte ansluta till hennes dator.

En dag upptäcker Hubbe den här sidan. Då ber han sin älskade mormor Berta surfa hit och skicka sin ip-adress till hans e-postadress i Tokyo, eller läsa upp sin ip-adress i telefonen om det var Bagarmossen han flyttat till. Så snart han lyckats ansluta till Mormor Bertas dator, så gör han en genväg till den här sidan på hennes skrivbord. Nu kan hon enkelt meddela sin ip-adress varje gång hon vill ha hjälp.

Hon blir så glad över sitt påhittiga barnbarn, som kan hjälpa henne med datorn, fast han flyttat till Tokyo, eller var det Bagarmossen? Hubbe kan man i alla fall alltid lita på!

Är det du som hjälper din pappa?

Har du en pappa eller mamma du brukar hjälpa med datorn? Eller är det en mormor eller kanske en farfar? Eller någon vän? Då kan du tipsa om den här sidan, så kan du lättare hjälpa dem med hjälp av fjärrstyrning/fjärrkontroll (remote desktop software/remote access software).

Vanliga fjärrstyrningsprogram är varianter av VNC eller fjärrskrivbordet, RDP, se även Wikipedias jämförelse mellan ett antal sådana program. Du kanske redan använder ett fjärrstyrningsprogram och har problem med att personen du ska hjälpa inte kan hitta sin ip-adress på ett enkelt sätt.

Den här sidan är utformad så att det ska vara enkelt att läsa sin ip-adress (stora siffror) och läsa upp den (ingen onödig information). Det är också möjligt att enkelt skicka sin e-postadress, men det förutsätter att användaren kan fylla i mottagarens e-postadress i sitt eget e-postprogram t.ex. Thunderbird.

Ännu lättare blir det om du gör en genväg till den här sidan på din pappas skrivbord nästa gång du hälsar på.

Allra bäst är det om du kan få ip-adressen automatiskt. Därför har jag skrivit Grandma-tools som skickar användarens ip-adress till Dropbox.

Tipsa om sidan

Använd nedanstående formulär för att rekommendera denna sida:

Rekommendera sidan till en vän

Kontakt

adressen ser lite konstig ut för att slippa spam Kontaktformulär

 

Senast ändrad 2018-11-28

© Per Tunedal 2011-2018
  Hem Kontakt Om Tunedal.nu